Graszoden Aanleg Onderhoud Kunstgras Hydroseeding

Botanische

maaiwerken

Snel groen? Dit

kan gemakkelijker

dan u denkt.

Kom alles te weten

over de aanleg van

uw gazon of sportveld.

Het onderhoud kan

uw gazon of grasveld

maken of kraken.

Indien u nagenoeg

geen onderhoud wenst.

Moeilijk zaaibaar

terrein? Wij weten

wel een oplossing.

Natte gebieden om te

onderhouden? Geen

probleem voor ons.

Gespecialiseerd in graszoden

De graszodenkwekerij Latrez-Declercq is gevestigd in Ardooie is uw specialist wat gras betreft. Neem met ons contact op voor een professionneel advies. Wij helpen u de keuze te maken tussen graszoden en gazon op rol. Het voordeel is een directe afwerking en snel gebruik van uw grasperk. Bel ons ook voor het maaien, egaliseren en zaaien van uw gras, het doorzaaien, verticuteren en rollen, het bemesten en hydroseeding. Latrez-Declercq uit Ardooie staat voor u klaar voor het aanleggen, onderhouden en bemesten van uw gazon. Neem snel contact op met ons !

Oude zone verwijderen

Vooraleer u begint aan de voorbereidende werken dient u altijd de oude zoden te verwijderen of vernietigen. Doet u dit niet, dan kan dit later voor problemen zorgen. Voor kleine percelen kiezen we er over het algemeen voor de zode eerst met glyfosfaten te behandelen. Daarna worden deze afgepeeld met een daarvoor geschikte machine. Bij grotere percelen behandelen we de zode ook eerst me glyfosfaten, later worden deze dan ingefreesd.

Frezen

Door de grond te frezen wordt deze luchtig gemaakt. Hierdoor kan uw graszode beter groeien. Het is ook mogelijk voedingsstoffen in te frezen.


We beschikken over 2 soorten frezen:

De normale frees

  • Deze wordt vooral gebruikt om harde ondergronden los te werken. Dit vergemakkelijkt latere bewerkingen.

 

De overtop frees

  • Deze frees dient om groffe korrels fijn te malen. Hierdoor wordt het gemakkelijker de grond te bewerken.
  • Door een mechanisme in deze frees worden ook kleine stenen naar een lager grondlaag (± 20 cm) geplaatst zodat deze niet naar de oppervlakte komen tijdens latere bewerkingen.

Egaliseren

Na het frezen moet de grond worden geëgaliseerd, of worden aangepast aan het gewenste reliëf. Wij beschikken hiervoor over verschillende machines van grof tot fijn, van groot tot klein.

Oude zode verwijderen

Frezen

Egaliseren

Grasdallen

Rollen

Wij maken gebruik van een aangepaste rol. Deze rol kan aangewend worden om het land samen te drukken voor er gezaaid wordt. Dit verkleint de kans op latere verzakkingen. Verder kan de rol ook gebruikt worden om losse stukken gras opnieuw vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalveld: door intensief gebruik van het veld komen stukken gras los te liggen en wordt het veld fel beschadigd. Dit kan eenvoudig vermeden worden door na een wedstrijd het gras te rollen. Hierdoor herstelt het gras veel sneller. De rol wordt getrokken door een speciaal aangepaste trekker die op brede banden staat om zo de mogelijke schade te minimaliseren.

Grasdallen

Mochten uw parking of verharde paden in een groene omgeving liggen, dan is het esthetisch verantwoord deze niet te onderbreken. Om dit te bereiken kan u grasdallen gebruiken. Deze kunststofplaten worden onder de graszoden aangelegd, waardoor u een stevigere ondergrond krijgt. Dit voorkomt beschadiging van het gras.

Zaaien

Eens de grond goed geprepareerd is kunnen we starten met zaaien. Hiervoor beschikken wij over een reeks verschillende machines die elk hun voordelen hebben. We zorgen er echter wel telkens voor dat de graszaden gelijk verdeeld zijn over het opppervlak. Zorg ook dat de zoden op de ideale diepte liggen. Door deze combinatie te hanteren zorgt u ervoor dat uw gazon zo gezond mogelijk is.

Maaiers

Kooimaaiers:

Kooimakers zorgen ervoor dat gras niet afgeslagen wordt, maar afgeknipt. Dit is beter dan wanneer het gras afgeslagen zou worden. Het zorgt er voornamelijk voor dat het afgemaaide veld er egaler en eleganter uitziet. Deze maaiers zijn uitermate geschikt voor grotere oppervlaktes.

 

Cirkelmaaiers:

Wij gebruiken een Kubota Zero Turn maaier. Deze machine heeft geen draaicirkel, wat resulteert in een wendbaardere machine. Deze machine heeft de mogelijkheid om het gemaaide gras op een bepaalde hoogte te lossen.


Klepelmaaiers:

We beschikken over 2 verschillende klepelmaaiers:

  • De wiedenmann super 400
Deze maaier is ideaal geschikt voor het maaien van lang gras op grote oppervlaktes. 
Deze machine beschikt over een laag draagvermogen, waardoor het mogelijk is om ook in niet ideale weersomstandigheden te maaien. Deze machine kan het gemaaide gras opvangen en lossen op een bepaalde hoogte.
  • De amazone profihopper
Dit is een kleine, handige klepelmaaier.
Deze werkt volgens hetzelfde principe als een zero-turn maaier, dit wil dus zeggen dat het mogelijk is om overal achter, rond en tussen te maaien.
Dankzij de kleine klepels en de rol die zich na deze klepels bevindt, wordt de graszode perfect gelijk gemaaid met een minimale beschadiging aan het gras. Zodat een mooi egale graszode achterblijft.
Deze maaier is ook krachtig genoeg om het langere gras te maaien.
Via het compactor systeem van amazone wordt de hoeveelheid afval drastisch verminderd.
Het is ook mogelijk om het gemaaid gras te laten liggen op de graszode, hiervoor wordt het gras zeer fijn gemalen zodat het achterblijvende maaisel geen schade kan maken aan de graszode.